Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πρωϊνή διάθεση 1.03


Καλημέρα, καλημέρααα… Η λέξη που όλοι λέμε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα , ακόμη και αν ξυπνήσαμε μετά τις 12. (Αυτό το αναφέρω  γιατί όπως γνωρίζουμε μετά τις 12 λέμε Καλησπέρα αν και έχω ακούσει από κάποιους ότι καλησπέρα λέμε μετά τη μία.. Anyway) Το θέμα που θα ασχοληθώ σήμερα όμως δεν είναι αυτό.. 

Σηκωνόμαστε λοιπόν πρωί και ξεκινάμε την μέρα μας… Για άλλους αυτό γίνεται στις  5π.μ. , για άλλους στις 7π.μ. , για άλλους στις 9π.μ. και για άλλους στις 2μ.μ... Μέχρι να σηκωθούμε, εγώ τουλάχιστον, θέλω ένα τέταρτο στο κρεβάτι να γυρίσω από εδώ, να γυρίσω από εκεί, να γυρίσω παραπέρα βρε αδερφέ μέχρι να πάρω την απόφαση να σηκωθώ και να ξεκινήσω την μέρα μου.. (Κάπου εκεί το ξυπνητήρι στο κινητό έχει χτυπήσει λόγο αναβολής 3 – 4 φορές και το τραγούδι που επέλεξα για το ξυπνητήρι το έχω μισήσει και δεν μπορώ να το ξανακούσω και ας ήτανε το αγαπημένο μου, παρατηρήστε το )…
Το θέμα που θέλω να επικεντρωθώ στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι η διάθεση που ξυπνάμε κάθε πρωί..

Άλλες φορές ξυπνάμε με τρελά κέφια και βάζουμε μουσική ελληνική η ξένη και κάποιοι από εμάς μπορεί και να χορεύουμε.. Κάποιες άλλες φορές ωστόσο όχι απλά δεν βάζουμε μουσική άλλα ευχόμαστε  να μην μας μιλήσει κανείς γιατί θα ακούσει τον εξάψαλμο αφού μπορεί να τον αρπάξουμε από τα μούτρα για το οτιδήποτε .. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η διάθεση μας το πρωί δεν είναι ή ίδια κάθε μέρα.. Από ποιους παράγοντες όμως επηρεάζεται η διάθεση μας…

Ένας σημαντικός παράγοντας ίσως είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε την ημέρα που αρχίζει… Αν οι υποχρεώσεις είναι πολλές και πρέπει να τρέχουμε μεγάλο μέρος της ημέρας τότε πιστέψτε με (εκτός αν είναι να πάμε για ψώνια..) δε ν νομίζω η διάθεση μας να είναι η καλύτερη..
Δεύτερος λόγος είναι  η ημέρα της βδομάδας που ξημερώνει.. όταν η ημέρα είναι η Παρασκευή , το Σάββατο ή η Κυριακή τότε η διάθεση μας είναι πολύ καλή… Βλέπεις πλησιάζει το Σαββατοκύριακο οπότε δεν θα πάμε στη δουλεία , θα κάτσουμε σπιτάκι μας , θα βγούμε για κάνα ποτάκι , θα χαλαρώσουμε , θα πάμε καμιά εκδρομούλα, θα αποφύγουμε  άτομα που δεν συμπαθούμε στη δουλεία και ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΚΆΑΑ…ΧΑΧΑΧΑ
Τον τελευταίο καιρό προσπαθούσα να καταλάβω αν επηρεάζει την πρωινή μου διάθεση ο τρόπος που έκλεισε η προηγούμενη μέρα.. και δεν αναφέρομαι στο σεξουαλικό κομμάτι (μόνο..) Από το πείραμα που έκανα στον εαυτό μου.. φάνηκε ότι δεν αποτελεί παράγοντας το φαί που έφαγα το προηγούμενο βράδυ αν και το ποτό που ήπια με κάνει να μην μπορώ να ανοίξω εύκολα τα μάτια μου .. Επίσης δεν επηρεάζει και το είδος της ταινίας η της σειράς που είδα το προηγούμενο βράδυ αν και το όνειρο που θα δω μπορεί να συσχετίζεται με την υπόθεση του έργου..(τα όνειρα όμως θα τα αναλύσουμε προσεχώς..)
Άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει την διάθεση είναι ο καιρός… Ναι ο καιρός… Αν ο ουρανός είναι καταγάλανος και ο ήλιος λαμπερός.. η υγρασία όχι και τόσο υψηλή και τα πουλάκια κελαηδούν τότε ανοίγοντας την κουρτίνα η το παντζούρι σου φτιάχνει η μέρα,… Βέβαια μετά βλέπεις την κίνηση στους δρόμους, την γιαγιά να φωνάζει και να μαλώνει από το  διπλανό μπαλκόνι και τους οδηγούς να βρίζουν ο ένας τον άλλον.. αυτό όμως είναι άλλο θέμα..
Βέβαια αν το προηγούμενη μέρα σου έχουν χτυπήσει το αυτοκίνητο ενώ ήταν παρκαρισμένος στο ίδιο μέρος που το βάζεις εδώ και μισό χρόνο όπως συνέβη στην φίλη μου την Β, τότε όχι, πιστέψτε με, δεν πετάς και από την χαρά σου αφού πρέπει πρωί πρωί να πας το αμάξι σου στο συνεργείο..
Επίσης δεν πετάς από την χαρά σου όταν έχεις μαλώσει με κάποιο από μέλη της οικογένειας σου όπως συνέβη με την φίλη μου την Α και την φίλη μου την Μ .. Θα μπορούσα να βάλω και άλλους φίλους μου γιατί είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και σε όλους μας (βλέπε διαπροσωπικές σχέσεις)…άλλα ας μην γεμίσω το επεισόδιο με κεφαλαία γράμματα της αλφαβήτου..

Ένα είναι το συμπέρασμα όμως… Καλό θα είναι κάθε πρωί που σηκωνόμαστε να λέμε ένα "Ευχαριστώ Θεέ μου" που έχουμε την υγεία μας.. να πίνουμε το καφεδάκι μας μαζί με την οικογένεια μας η μόνοι μας με ηρεμία, να ΤΡΩΜΕ ΠΡΩΪΝΟ και να μην αρκούμαστε στον καφέ..
(Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το πρωινό ..Βλέπε:
http://www.babyspace.gr/Article/child-nutrition-breakfast/152-796.html ,
http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=778:how-important-is-breakfast-for-our-body&catid=34:scientific-articles
)

Και να προσπαθούμε να βλέπουμε την θετική πλευρά των πραγμάτων ..
Τέλος αν η διάθεση μας συνεχίζει και είναι κάπως ας ανοίξουμε τον υπολογιστή ή το ραδιόφωνο και ας επιλέξουμε να ακούσουμε ένα τραγούδι που μας αρέσει και μας ανεβάζει.. (παλιό ή καινούριο δεν έχει σημασία..) ή τέλος να πάρουμε ένα τηλέφωνο σε ένα φίλο –η μας ή σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο που θα μας ανεβάσει το κέφι λέγοντας του την πρώτη καλημέραααα…!!!

Κάπου εδώ εγώ να σας ευχηθώ μια Καλημέρα ή μάλλον Καλησπέρα.. Ελπίζω  η μέρα σας να είναι υπέροχη γεμάτη θετικές εκπλήξεις και συναντήσεις.. γεμάτη γέλιο .. και πολύ διασκέδαση..
Αν πάλι δεν συμβούν αυτά τότε χρειαζόμαστε λίγη υπομονή και ελπίδα για τα καλύτερα πρωινά και τις καλύτερες μέρες που σίγουρα θα έρθουν..!

Ελληνικά: Καλημέρα
English: Good morning
Spanish: buenos días
German: Guten Morgen
French: bonjour
Dutch: goedemorgen 
Italian: buongiorno
Danish: god morgen
Portuguese: bom dia 
Finnish: hyvää huomenta 
Romanian: bună dimineaţa
Swedish: god morgon
Russian: доброе утро
Hind: अच्छा सुबह
Chinese: 早安
Arabic: صباح الخير 
Bulgarian: добро утро